Posle vile „ Jana“ registrovan je i „Drinski konak“ u Zelinju

Danas je u prostorijama Turističke organizacije grada Zvornika potpisan ugovor o posredovanju u pružanju usluga sa Draganom Stakićem iz Zvornika čime je i zvanično načinjen prvi korak u postupku registracije kuće za odmor „Drinski konak“ u Zelinju. Posle Vile „Jana“ koja posluje po principu „stan na dan“ u samom gradu, ovo je na području Zvornika drugi registrovani privatni smještaj.

Kako je u zajedničkom interesu da se registruje sav privatni smještaj koji se izdaje turistima, da podjsetimo sve vlasnike ovakvih ili sličnih objekata da Gradska uprava Zvornik pruža podstrek vlasnicima privatnog smještaja da se registruju tako što je skupštinskom Odlukom o boravišnoj taksi koju su vlasnici dužni da plaćaju, utvrđeno da vlasnici privatnog smještaja plaćaju paušal u simboličnom iznosu od 15 KM po prijavljenom krevetu na godišnjem nivou. Takođe, Gradska uprava izlazi u susret i što se tiče postupka kategorizacije objekata koji će biti besplatan.

Kako je potražnja za privatnim smještajem sve veća, važno je i da se vlasnici nekretnina koji se vode kao fizička lica uvedu u zakonito poslovanje kako bi doprinosili lokalnom budzetu, olakšali statističko evidentiranje u turizmu, a za vlasnike apartmana je važno jer će moći slobodno da se promovišu bez straha od inspekcijskog nadzora i kazni.

Vlasniku Drinskog konaka želimo što više turista, a vas pozivamo da dođete i uživate u prelijepoj prirodi i ambijentu ovog objekta.

Blog Attachments