PRVI REGISTROVANI PRIVATNI SMJEŠTAJ U ZVORNIKU

Kako je potražnja za privatnim smještajem sve veća, važno je i da se vlasnici nekretnina koji se vode kao fizička lica uvedu u zakonito poslovanje kako bi doprinosili lokalnom budzetu, olakšali statističko evidentiranje u turizmu, a za vlasnike apartmana je važno jer će moći slobodno da se promovišu bez straha od inspekcijskog nadzora i kazni.

Prvi korak je sklopiti ugovor o posredovanju u pružanju usluga, Ugovor se sklapa između vlasnika privatnog  smještaja i Turističke organizacije grada Zvornik. Sa ugovorom vlasnik privatnog smještaja odlazi u APIF (Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge RS), radi izdavanja Potvrde o registraciji kojom se odobrava obavljanje djelatnosti. Dalje se ulazi u postupak kategorizacije, a zahtjev se podnosi u odjeljenju za privredu u gradskoj upravi, nakon čega komisija za kategorizaciju izlazi na teren i provjerava ispunjenost propisanih elemenata za određenu kategoriju. Što se tiče boravišne takse koju su vlasnici dužni da plaćaju, Skupštinskom odlukom iz 2017. odlučeno je da vlasnici privatnog smještaja plaćaju paušal u simboličnom iznosu u visini 15,00 KM po prijavljenom krevetu.

Svi zainteresovani mogu dobiti potrebne informacije u Turističkoj organizaciji grada Zvornik ili u odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti u Gradskoj upravi.

Blog Attachments