Održane “Zlatne ruke, Zvornik 2017”

Tradicionalna izložba narodnih rukotvornina pod nazivom „Zlatne ruke, Zvornik 2017“  održana je po deseti put u Zvorniku u organizaciji Turističke organizacije grada Zvornika.

Manifestacija je ove godine okupila oko 25 izlagača iz Zvornika, Bijeljine, Malog Zvornika, Ljubovije, Srebrenice. Posjetioci su imali priliku da vide proizvode domaće radinosti koji su rađeni u tehnikama starih zanata poput veza, tkanja, štrikanja, zatim ručno rađene suvenire (dekupaž, bojenje na staklu, drvorez…), prirodne sapune, med, meleme i slično. Od ljubaznih izlagača posjetioci su mogli dobiti informacije o načinima izrade suvenira, o tradicionalnim često i zaboravljenim tehnikama izrade rukotvorina. Izložba je bila prodajnog tipa te su tako posjetioci mogli i da kupe željene proizvode.

Manifestacija je značajna radi očuvanja tradicionalnih i etno vrijednosti ovog područja, a istovremeno prezentuje vrijednosti koje mogu predstavljati predmet interesovanja svih onih koji dođu u Zvornik i koji žele da se upoznaju sa jednim dijelom tradicije ovog kraja.