GRČKA NACIONALNA TELEVIZIJA U ZVORNIKU

Ekipa televizije ERT (Grčka nacionalna televizija) je posjetila Republiku Srpsku i snimila svoj dokumentarni serijal „Balkania Express“, koji je posvećen povezivanju balkanskih zemalja i promociji njihove turističke ponude na regionalnom i evropskom nivou. Razlog dolaska ekipe u naše krajeve je emisija posvećena rijeci Drini i gradovima koji se nalaze duž njenog toka.

U saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Grčkoj, Turistička organizacija grada Zvornika ugostila je ekipu emisije „Balkania Express” i bila njihov vodič kroz grad dok su istraživali  ljepotu rijeke Drine, zvorničke ulice, i upoznavali kulturu i tradiciju našeg naroda.

Televizijska ekipa je u okviru emisije prikazala istoriju našeg grada i način života ljudi. Prelijepim kadrovima prikazali su centar grada, most kralja Aleksandra I Karađorđevića, Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice, tvrđavu Đurđev grad i druge zanimljivosti. Jedan dio emisije posvećen je i gastro ponudi u restoranu „Šoja“ koji  svjim posebnim etno stilom i odličnom uslugom privlači pažnju, a zahvaljujući vlasnicima predstavlja svojevrsan primjer srpsko-grčkog prijateljstva i saradnje. O ljepotama rijeke Drine i zanimljivim pričama sa rijeke iz ugla jednog ribolovca govorio je Marko Mimić kao predstavnik ribolovačkog udruženja „Bistro”, a cijelu priču su pratili kadrovi koji na pravi način prikazuju blagodati i čari rijeke Drine koja krasi grad Zvornik.

Bila je ovo još jedna lijepa prilika za promociju naše zemlje i grada Zvornika na grčkom tržištu. Emisija je nedavno emitovana na ERT, a cijelu emisiju možete pogledati na sledećem linku: https://www.ertflix.gr/en/vod/vod.337694-balkania-expres-39

 

 

Blog Attachments