Konferencija o vjerskom turizmu u Republici Srpskoj

Ministarstvo trgovine i turizma RS organizovalo je Konferenciju o vjerskom turizmu u Republici Srpskoj koja je održana 24.11.2016. godine u Etno-selu ”Stanišići” u Bijeljini. Konferencija je okupila stručnjake iz oblasti vjerskog turizma u Republici Srpskoj, a konferenciji je prisustvovao i predstavnik Turističke organizacije grada Zvornika.

Konferencija ”Vjerski turizam u Republici Srpskoj” održana je kako bi se sagledalo aktuelno stanje u vjerskom turizmu, problemi sa kojima se susreću nosioci turističkih sadržaja u ovoj oblasti, kao i perspektivama za budući razvoj.

Predstavljeni su programi vjerskog turizma u Republici Srpskoj, a razgovarano je i o turističkoj valorizaciji vjerskih objekata, vjerskom turizmu kao važnom faktoru prepoznavanja i promocije sistema društvenih vrijednosti, zdravstvenim razlozima za posjetu vjerskim objektima, vjerskom turizmu nacionalnih manjina, kao i promociji nematerijalne baštine, manastira i samostana u Republici Srpskoj.

(Izvor: http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MTT/media/vijesti/Pages/Odrzana-Konferencija-Vjerski-turizam-u-Republici-Srpskoj.aspx)

Blog Attachments