LITERARNI KONKURS “NAJLJEPŠA ZVORNIČKA PRIČA”

Pobjednik literarnog konkursa „Najljepša zvornička priča“ je učenica prvog razreda Dajana Mirković koja je kroz svoj rad opisivala ljepote Zvornika, objasnila zašto ga treba posjetiti dok se iz svake rečenice nazire ljubav koju ona ima prema svom gradu.

Drugo mjesto pripalo je Dajani Zekić učenici trećeg razreda, koja je na autentičan način opisala Divič. Ona je uspjela da prenese pravi turistički doživljaj, da prikaže sliku šta je to putovanje i da sagleda ljepotu jedne destinacije iz svog ugla.

Treće mjesto osvojio je Marko Moljević učenik trećeg razreda, koji opisuje Đurđev grad kao jedan od najljepših dijelova grada Zvornika. On je prikazao Đurđev grad posebnim i zanimljivim, tako da svaki turista treba da ga posjeti.

Nagrađenim učenicima su danas u prostorijama Turističke organizacije grada Zvornika dodijeljenje nagrade koje su obezbijeđene u saradnji sa knjižarom „Bane“. Poklon bonovi u vrijednosti 100, 70 i 40 konvertibilnih maraka poslužiće da nagrađeni srednjoškolci dobiju potreban školski pribor.

Turistička organizacija grada Zvornika je po prvi put organizovala literarni konkurs sa ciljem da podstakne srednjoškolce da razmišljaju o gradu u kojem odrastaju i da sagledaju njegove ljepote koje će sutra sa ponosom pokazivati svoji gostima. Plan je da literarni konkurs postane tradicija, a dijelove iz najboljih radova biće korišteni kao promotivne poruke.

Blog Attachments