„Noć tvrđava“ u Zvorniku

Zvornik je po prvi put dio jedne od najljepših manifestacija u regionu „Noć tvrđava“, koja kroz projekat „Unapređenje prekogranične turističke ponude na tvrđavama – FORTITUDE“ teži da poboljša kulturno-turističku ponudu u gradovima sa utvrđenom baštinom.

Svi posjetioci grada Zvornika imaće priliku da 29. aprila na tvrđavi „Đurđev grad“ budi dio jednog od najvećih regionalnih događaja. Posjetioci će moći da uživaju u projekciji na otvorenom, ljubavna komedija „Bilo jednom u Srbiji“ sa početkom u 20:00 časova. „Noć tvrđava“ prva je kulturno-turistička godišnja manifestacija koja će se održavati na utvrđenim spomenicima kulturne baštine na području Hrvatske,  Crne Gore i Bosne i Hercegovine – triju zemalja obuhvaćenih programskim područjem Interrega IPA  CBC HR-BA-ME.

Ovim povodom pored Zvornika biće organizovan program u Banja Luci na tvrđavi „Kastel“, u srednjovjekovnom gradu „Sokolac“ u Bihaću, u dvorcu Vranduk u Zenici i na dobojskoj tvrđavi Gradina. Naš cilj je da kroz zajedničku inicijativu sa drugim državama povećamo turistički potencijal regiona i da napravimo jedan događaj po kome ćemo biti prepoznatljivi.

Organizatori ove jedinstvene manifestacije su partneri na projektu FORTITUDE: Tvrđava kulture Šibenik, Grad Banja Luka, Grad Karlovac i Opština Bar.

Blog Attachments