Pobjednik konkursa „Zašto posjetiti naš grad?“

Turistička organizacija grada Zvornika povodom predstojeće turističke sezone a sa ciljem prezentacije učeničkih umijeća i turističkih atrakcija grada Zvornika uputila je javni poziv svim srednjoškolcima grada Zvornika za učešće u kreiranju najboljeg odgovora na pitanje “Zašto posjetiti naš grad?“

Ovaj konkurs za cilj je imao da podstakne naše srednjoškolce da budu kreativni i da na zanimljiv način opišu zašto treba posjetiti baš naš grad, kako bi napravili prepoznatljivu i autentičnu poruku koja će ostati u sjećanju.

U Turističku organizaciju grada Zvornika je pristiglo oko 70 radova, ali smo mi izdvojili najbolje od najboljih. Nagrade u vidu poklon bona knjižare „Bane“ su osvojila tri učenika čije promotivne poruke su se izdvojile u mnoštvu pristiglih.

Prvo mjesto je osvojila učenica trećeg razreda SŠC „Petar Kočić“ Jelena Sandić sa svoje dvije autentične promotivne poruke: „Čekaju te divne stvari – tvrđava i Drina, muzejska zbirka i Andraševa vila. Uživaćeš u svemu što naš grad nudi, očaraće te divni i nasmijani ljudi. Iz Zvornika jednom moraćeš poći, ali budi siguran, opet ćeš nam doći“.  i „Grad u koji su dolazili Rimljani, ali i srspki kraljevi. Grad koji imaju svoju „Zelenu ljepoticu“. Grad u kome se ukrštaju različite kulture, te je svako dobrodošao. Ali najvažnije – grad koji vrvi od dječijeg smjeha. Dobrodošli u naš Zvornik!“

Drugo mjesto je osvojio Maid Nezirovac, učenik prvog razreda SŠC „Petar Kočić“ sa svojom promotivnom porukom „U Zvorniku malom gradu možeš upoznati i Lejlu i Mariju i Radu. Svako dijete u sebi nosi jednu veliku nadu. Možeš sjesti pored Drine u hladu i popiti limunadu. Preko Drine veliki je most ko god ga predje dobrodošao je gost. Na vrh grada kula je od starog kamenja koja čuva mnoga stara znamenja“.

I treće mjesto je pripalo Anastasiji Zekić, učenici prvog razreda SŠC „Petar Kočić“ sa svojom porukom „Zvornik posjeti i mir pored Drine osjeti. U šetnji do Đurđev grada kreni i pored zvorničke kapije obavezno skreni. Na starom mostu fotografiju napravi i Zvornik zauvjek u srcu ostavi“.

Nagrađenim učenicima je poklon bon uručen danas na platou „Kasina“ i pored prva tri nagrađena učenika, simbolične nagrade je dobilo još deset učenika za svoju kreativnost (Marko Moljević IV-5, Milica Trišić II-5, Katarina Jokić II-6, Jasmina Halilović II-6, Aleksandra Perišić III-1, Andjela Mitrović III-1, Nikolina Novičić III-1, Isidora Ostojić II-2, Andjela Petrović IIIx-1 i Milica Gajić IIIx-1).

Osam pohvaljenih učenika je iz  SŠC „Petar Kočić“ i TŠC Karakaj. Turistička organizacija grada Zvornika je i htjela da podstakne naše srednjoškolce da razmišljaju o svom gradu, da budu promoteri svog grada i da na jedan lijep i originalan način pošalju poruku iz Zvornika. Ovom aktivnošću započet je sedmodnevni program obilježavanja ”Dan grada 2022”.