PRVA PROMOTIVNA ŠETNJA “KRALJEVIM STOPAMA”

Danas je održana prva promotivna šetnja “Kraljevim stopama” u Zvorniku, koja je ujedno predstavila i simbolično uvezivanje turističkih ponuda dva grada, Zvornika i Malog Zvornika.
Tematska šetnja je obuhvatila pet zanimljivih tačaka: hram Rođenja Svetog Jovana Preteče, kuću Stanka Nikolica, mural “Na ručku kod Stanka Nikolića-regent u Zvorniku”, most Kralja Aleksandra I Karađorđevića i podzemni grad Karađorđevića u Malom Zvorniku. Prvu šetnju je vodio Miloš Ivanović ispred centra za istraživanje i očuvanje kulturno-istorijske baštine Dr Đorđe Lazarević, a učesnici prve šetnje su učenici trećeg razreda turističkog smjera u SŠC “Petar Kočić” Zvornik, članovi PEU “Korak” i PD “Mladost”, predstavnici Gradske uprave kao i ostali zainteresovani građani.
U prostorijama podzemnog grada “Kamena djevojka” potpisan je Sporazum o saradnji između Turističke organizacije grada Zvornika i Turističke organizacije opštine Mali Zvornik, čime će biti započeta zvanična prekogranična saradnja u oblasti turizma.
Oslikavanje murala, postavljanje dvojezične info table i promotivna šetnja je u organizaciji Turističke organizacije grada Zvornika u saradnji sa Svetosavskom omladinskom zajednicom na čelu sa profesorom Stanislavom Tomićem, i uz podršku Turističke organizacije Republike Srpske.