MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA BANJA LUKA 2019

Turistička organizacija grada Zvornik predstavila se na Medjunarodnom sajmu turizma u Banja Luci, u periodu od 18.04.2019. do 20.04.2019.godine.

Generalni pokrovitelj ove sajamske manifestacije je gradonačelnik grada Banja Luka, gospodin Igor Radojčić, a zemlja partner je Republika Srbija. Na sajmu su se predstavili izlagači iz BIH, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Grčke, Bugarske, Mađarske, Turske i Albanije.

Sajam je bio od izuzetne važnosti zbog toga što je turističkim radnicima i turoperatorima potrebno okupljanje, razmjena informacija i ponuda, te prezentacija turističkih potencijala i proizvoda. Na prostorima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, gdje turizam kao grana privrede postaje važan temelj izgradnje novih vrijednosti i odnosa među ljudima, Zvornik se trudi da poveća svoju ponudu i da da svoj maksimum.

U sklopu Međunarodnog sajma turizma održala se i „II Međunarodna konferencija turizma Banja Luka 2019“, u Banskom dvoru. Sama konferencija se sastojala od tri različita panela gdje su stručnjaci u različitim segmentima turizma govorili o destinacijskom turizmu, receptivnom turizmu i turističkoj infrastrukturnoj-saobraćajnoj povezanosti. Učesnici konferencije imali su priliku da nauče mnoštvo novih i korisnih savjeta koje mogu da primjene u svom mjestu i da potpomognu razvoju turizma u nasoj zemlji.

Blog Attachments