Отворено “Зворничко љето 2019”

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић отворио је вечерас, пред неколико хиљада Зворничана и гостију из других градова „Зворничко љето 2019“, нагласивши да ће Зворник у наредних седам дана бити центар културних, забавних и спортских догађаја, као и дружења.

Стевановић је са љетне бине на градској плажи пожелио суграђанима и гостима да 19. „Зворничко љето“  буде у знаку љубави према овој манифестацији, према Зворнику, Републици Српској, БиХ, својој породици и свим људима добре воље.

„На нивоу смо, што је најважније, нашег бренда-„Зворничког љета“ и знам колико су пуни сви наши хотели, знам колико је гостију дошло у наш град и позивам их све и на наше дневне догађаје и  да се лијепо забавимо ових седам дана.“

Градоначелник се захвалио спонзорима и свима осталима који су дали свој допринос да овогодишња манифестација буде садржајна и квалитетна.

„Зворничко љето“ је, након отварања, настављено концертом Алена Исламовића и Бенда.  Исламовић је рекао да му је велика част што  управо он отвара овогодишње „Зворничко љето“, као и да ће сви дати највећу енергију коју имају са жељом да се посјетиоци лијепо забављају.

„Ја волим свирати на оваквим манифестацијама и тамо гдје ме позову гдје су људи расположени за музику и пјесме које ја изводим.  Ми смо забављачи, као путујући циркус који кад дође у град мало опусти људе, подсјети неке на добра стара времена, неки се сјети старих љубави, такве су пјесме на мом репертоару и тако ће бити и овдје вечерас.“

На репертоару концерта нашле су се пјесме из група у којима је Исламовић пјевао, „Дивље јагоде“ и „Бијело дугме“, као и из његове солистичке каријере. Промовисао је и нови цд под  називом „Тајно“.

Наредних вечери на „Зворничком љету“ наступиће „Хари Мата Хари“, Никола Николић Џони, Ана Кокић, „Лексингтон бенд“, „Лејди Ди“ и Халид Бешлић.

У склопу дневних догађаја биће Дринска регата, Сусрет на мосту „Људи и мостови“, Зворнички котлић, Сликарска радионица „Палета“, Меморијални шаховски турнир „Боро Вукајловић“, Етно тржница, Гусларско вече, концерт „Музика под звијездама“, турнири у баскету, Омладински камп. Посљедњег дана манифестације биће обиљежена слава града Света Петка Трнова, док ће увече, концертом Халида Бешлића, бити завршено „Зворничко љето 2019“.

Генерални покровитељ манифестације је Кабинет предсједника Републике Српске и град Зворник, који је и организатор.

Извор: http://www.gradzvornik.org/2019/08/03/otvoreno-zvornicko-ljeto-2019/?script=lat

Blog Attachments