DODIJELJENE PRVE PLOČE ZA KATEGORIZACIJU SMJEŠTAJA

U Gradskoj upravi su u toku jučerašnjeg dana vlasnicima registrovanih smještajnih kapaciteta na području Zvornika uručene standardne ploče za kategorizaciju apartmana i kuća za odmor.

Uručene su prve tri ploče, a očekuje se da će u narednom periodu biti još vlasnika koji će prijaviti smještaj za iznajmljivanje za kategorizaciju.

Darko Stefanović, načelnik Odjeljenja za privredu je istakao da je grad Zvornik obezbjedio besplatnu kategorizaciju i da je godišnji paušalni iznos boravišne takse 15 KM uz obavezu plaćanja 10% poreza na dohodak u poreskoj upravi. Takođe vlasnici smještaja po prvi put dobijaju vizuelni identitet dostignute kategorije smještaja čime će steći bolje uslove za tržišno poslovanje.

Za vlasnike smještajnih kapaciteta ploče kojima su kategorisani njihovi objekti su od velikog značaja.

Ivana Đokić Milanović, v.d. direktor Turističke organizacije grada Zvornika ističe da je nakon registracije tri smještajna kapaciteta grad Zvornik dobio još 20 novih ležaja na Zvorničkom jezeru i da Zvorničko jezero tek treba da zablista u punom sjaju, a ova registracija je dobar znak da idemo u tom pravcu i da očekujemo što više turista na našoj destinaciji.

Blog Attachments