PROJEKAT “POKRENI SE, POSTANI AKTIVAN” (IOM)

U našem gradu se održao jedan lijep događaj, gdje su u glavnoj ulozi naši mladi sugrađani, koji su zahvaljujući projektu Međunarodne organizacije za migracije (IOM), „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“, osmislili projekat „Pokreni se, postani aktivan“, čije je potpisivanje upriličeno 13.februara u Domu omladine u Zvorniku.

U nastavku vam , prenosimo vijest s ovog događaja , uz priložene fotografije i tekst u cijelosti:

 

Aktivizam mladih, njihova posvećenost realizaciji ideja i doprinosu lokalnoj zajednici, najbolje se može  osvjedočiti jednim svečanim događajem, kakav je organizovan danas u Domu Omladine u Zvorniku. Naime, neformalna grupa mladih našeg grada, je uz pomoć i podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM), koja realizira projekat „Podrška mladima u lokalnim zajednicama  u Bosni i Hercegovini“, osmislila ideju pod nazivom „Pokreni se, postani aktivan“, čiji je cilj ponuditi mladima drugačije sadržaje,  i uključiti ih u razne aktivnosti u periodu realizacije projekta „Pokreni se, postani aktivan“. Svečanom činu potpisivanja ugovora, pored roditelja, kulturnih i sportskih radnika grada,  prisustvovali su i zvaničnici iz gradske uprave koji su nesebično podržali ovu ideju mladih.

U kratkom obraćanju predstavnik neformalne grupe mladih se zahvalio Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) na podršci u realizaciji projekta, te izrazio nadu da će ovakvih projekata biti i u budućnosti, gdje će mladi imati priliku da uz pomoć lokalnih kordinatora IOM u Zvorniku, svoje ideje dovedu do realizacije. „Ovo je novo iskustvo, radujem se da sami pripremamo projekat i očekujemo veliku zainteresovanost mladih“ navodi predstavnik neformalne grupe mladih Andrija Andrić.

„Ovo je još jedan u nizu projekata koje podržavamo a čiji su inicijatori mladi iz Zvornika. Osim finansijske imaju i našu mentorsku podršku, takođe nam je jako važno da njegujemo duh podrške koji mladima treba“, navela je koordinatorica Bojana Vidović.

Aktivnosti mladih su realizovane u sklopu projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“ kojeg implementira IOM a finansijski podržava Vlada Velike Britanije.

S  poštovanjem!

IOM tim Zvornik