“ZVORNIČKO LJETO 2019”

Umjesto Riblje čorbe, Alen Islamović i bend

Manifestaciju Zvorničko ljeto  ove godine koncertom na obali rijeke Drine otvoriće Alen Islamović i bend , saopštio je predsjednik Organizacionog odbora Bojan Ivanović na danas održanoj konferenciji za novinare. Kako je rekao Ivanović zbog privatnih obaveza članova najavljene beogradske grupe Riblja čorba došlo je do ove izmjene.

Menadžer grupe je zamolio da se odredi drugi termin kako bi se ispoštovale obaveze, ali  Organizacioni odbor nije mogao da mjenja već utvrđene datume sa drugim učesnicima Zvorničkog ljeta. Ivanović je pozvao sve građane Zvornika i okolnih gradova da dođu u što većem broju od 2 do 8 avgusta i uživaju i dnevnim i noćnim sadržajima 19 Zvorničkog ljeta.

Član Organizacionog odbora Veljo Tijanić najavio je četvrtu po redu manifestaciju “Kampomanija” koja  je propratni sadržaj ovogodišnjeg  Zvorničkog ljeta.  Kamp će biti smješten na obali rijeke Drine , a očekuje se učešće preko 150 mladih iz cijele Republike Srpske koji će u našem gradu boraviti dva dana od 6 do 8 avgusta.

Tijanić je najavio  da će u od 5 do 7 avgusta biti organizovan i Turnir uličnog basketa odnosno Basket 3×3, a prijavljene ekipe će svoje snage odmeriti na platou OŠ Sveti Sava. On je rekao da će se u ponedeljak 5 avgusta takmičiti juniorske ekipe, dok je 6 avgust rezervisan za profesionalce turnira uličnog basketa gdje je već prijavljeno 14 ekipa iz regiona  Srijeda 7 avgust je rezervisan za ekipe iz kraja odnosno iz našeg grada. Nagradni fond za Basket 3×3 je 3300 KM rekao je Tijanić i pojasnio da je ukupni nagradni fond za juniore 150 KM  za profesionalni basket 2800, dok je nagradni fond za Ekipe iz grada 400 KM.

Na današnjoj konferenciji najavljena je 14 Drinska regata  “Drina je samo jedna”, osma koja zajednički organizuju gradovi Zvornik i Loznica i opština Mali Zvornik. Regata će biti održana u subotu 3 avgusta sa početkom u 10 časova a start je sa  Gradske plaže rekao je  predsjednik Organizacionog odbora  Zvorničkog ljeta Bojan Ivanović.  On je rekao da se očekuje da regata bude završena oko 15 časova kada se očekuje da plovila stignu do Donjeg Šepka.  Ivanović je posjetio da je za sve učenike obezbeđen ručak, kao i prevoz učesnika i plovila do Zvornika.

Stalović Dejan menadžer grada Loznica i pomoćnik gradonačelnika je istako da su obezbeđene sve službe koje su potrebne da bi bezbednost bila na najvišem nivou , a za sve učesnike obezbeđeni su i prigodni pokloni. Sa današnje konferencije upućen je poziv svima onima kojima je Drina u srcu i vole dobro druženje, da 3 avgusta dođu na Drinsku regatu i uživaju u svim ljepotama rijeke Drine i prirode koja je okružuje.

Izvor: https://www.radioosvit.com/umjesto-riblje-corbe-alen-islamovic-i-bend/

Blog Attachments