“ZVORNIČKO LJETO 2022”

Tradicionalna manifestacija “Zvorničko ljeto 2022” je trajala od 02.avgusta do 08.avgusta u Zvorniku i tada su Zvorničanima i gostima iz drugih gradova bili ponudjeni brojni sadržaji.

Manifestacija je otvorena sa koncertom Lepe Brene, a narednih dana su nastupali Dzenan Lončarević, Mitar Mirić, Đorđe David i posljednje večeri Željko Samardzić. Osmog avgusta je večernjom službom u Hramu Svetog Jovana Krstitelja, litijom kroz grad i lomljenjem slavskog kolača na platou ljetnje pozornice ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke, Zvornik proslavio slavu grada – Svetu Petku Trnovu.

Ovih sedam dana obogatili su svojim sadržajem Slikarska kolonija “Paleta”, “Ljetnji bazar” sa svojom raznolikom ponudom ručnih radova i “Ulica meda”. Program za mališane je bio izuzetno bogat u vidu pozorišnih predstava i “Haos animatora”, koji su napravili odličnu atmosferu. Po prvi put u sklopu ove manifestacije prikazan je bioskop na otvorenom, sa dvije projekcije “Ne igraj na Engleze” i “Hoću muža”. Takođe, uljepšale su tradicionalne manifestacije “Ljudi i mostovi”, Drinska regata pod nazivom “Drina je samo jedna” i Zvornički kotlić.

Ugostili smo Karavan RTRS-a koji su uživali u našem gradu i prikazali su sve one čari koje naš grad posjeduje i svu njegovu ljepotu.