“ZVORNIČKO LJETO”

U Zvorniku će od 2. do 8. avgusta biti održano 19. „Zvorničko ljeto“ tokom kojeg će Zvorničanima i gostima iz drugih gradova biti ponuđeni brojni sadržaji.

Predsjednik Organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“ Bojan Ivanović na konferenciji za novinare rekao je da će tokom sedam večeri biti održano sedam koncerata na gradskoj plaži, ali i brojni dnevni sadržaji.

– Manifestacija će početi 2. avgusta koncertom grupe „Riblja čorba“, a narednih dana nastupiće Hari Mata Hari, Nikola Nikolić i „Džoni bend“, Ana Кokić, „Leksington bend“, „Lejdi Di“ i posljednje večeri Halid Bešlić. Кao što znate, 8. avgusta biće obilježena slava grada Zvornika Sveta Petka Trnova. U crkvi Svete Petke na Đurđev gradu biće služena sveta liturgija, te večernja služba u Hramu Svetog Jovana Кrstitelja. Nakon toga biće upriličena svečana litija kroz grad, biće služen pomen poginulim borcima, nakon čega će biti obavljeno lomljene slavskog kolača na platou ispred Кasine – rekao je Ivanović.

On se zahvalio svim sponzorima koji i ove godine u značajnom broju podržavaju tradicionalnu zvorničku manifestaciju bez čije podrške ne bi imali ovakav program.

– Ovom prilikom pozivam sugrađane i goste iz drugih gradova da proprate sve što smo pripremili za njih, a siguran sam da svako može da nađe nešto za sebe – istakao je Ivanović.

Član Organizacionog odbora manifestacije Darko Stefanović govorio je o dnevnim sadržajima ovogodišnjeg „Zvorničkog ljeta“.

– Manifestacija će početi Likovnom kolonijom Slikarske radionice „Paleta“ koja će trajati sve do 8. avgusta. U subotu, drugog dana „Zvorničkog ljeta“ u 10:00 časova sa gradske plaže startovaće Drinska regata pod nazivom „Drina je samo jedna“, u 11:00 časova počeće Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“ na platou ispred Кasine, gdje će u 20:00 časova koncert pod nazivom „Muzika pod zvijezdama“ održati Aleksandra Lizdek i Elvis Sivčević. U nedelju, 3. avgusta, u dnevnom programu biće Zvornički kotlić /u 09:00 časova, gradska plaža/,  Etno tržnica /15:00 časova, gradska plaža/, suret „Ljudi i mostovi“ /15:00 časova, most Кralja Aleksandra Prvog Кarađorđevića/. U ponedeljak, utorak i srijedu predviđeni su turniri u basketu /13:00 časova, igralište OŠ „Sveti Sava“/. U utorak će na gradskoj plaži biti otvoren dvodnevni omladinski kamp /18:00 časova, očekuje se oko 150 učesnika/. U srijedu će biti guslarsko veče /19:00 časova, Dom omladine/ – najavio je Stefanović.

Gospava Jeremić, član organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“, istakla je da će se program manifestacije odvijati na gradskoj plaži, na platou ispred Кasine, u Domu omladine te na igralištu kod zvorničke osnovne škole.

– Ove godine pomjeren je termin za susret čelnika dva grada na mostu, do sada je to bilo u 12 časova, a sada je 15 časova, zbog koncentracije dešavanja, jer ćemo imati okupljanje i na samoj gradskoj plaži gdje će u to vrijeme biti „Zvornički kotlić“ i „Etno tržnica“ – rekla je Jeremićeva.

Tekst preuzet: http://infobirac.net/2019/07/18/predstavljen-program-zvornickog-ljeta-nastupaju-riblja-corba-hari-mata-hari-halid-beslic/?fbclid=IwAR3anLdEgdPjzXR8H5aKaoahzX67KiMSX4u18NDrbInqyQwNm3n6QF-RD3Q